Konec kamionů v Rudné?

Po dlouhých letech neúspěšných jednání se Středočeským krajem, s Ministerstvy dopravy a vnitra, s Krajskou hygienickou stanicí nebo dopravním odborem města Černošice se v otázce tranzitu přes Rudnou blýská na lepší časy. Ministerstvo dopravy schválilo žádost města Rudná o umístění dopravního značení zákaz vjezdu nad 26 tun. Jenže bychom nebyly v Čechách, aby to nemělo nějaký háček.

Nepodařilo se prosadit variantu se zákazem vjezdu do celé Rudné. Úředník má za to, že pokud někde vede silnice, má se po ní jezdit. Co na tom, že provoz porušuje celou řadu limitů. Možná proto byl udělen souhlas s umístěním zákazu pouze na část Rudné, a to v úseku od křižovatky Masarykova Lidická ke křižovatce Masarykova Karlovotýnská. A opět je tu nový prostor pro spekulace. Zde jsou fakta:

  • Z Rudné chceme vytěsnit především TRANZITNÍ KAMIONOVOU DOPRAVU. Jsme přesvědčeni, že do center měst kamiony prostě nepatří.
  • Dopravní značení bude už na dálnici a na Zličíně; řidič bude mít dostatek času svůj záměr projet Rudnou přehodnotit. Spekulace typu „stejně si pojedou, kudy budou chtít“ odmítáme – zákony platí pro všechny stejně.
  • Ke stanovenému značení ještě přibude zákaz vjezdu nad 26 tun do ulice 5. května. Zákaz je tu zcela nepochopitelně osazen pouze v jednom směru.
  • Není stanovena ŽÁDNÁ objízdná trasa. Kamiony mají být na dálnici, ne v přilehlých obcích.

Bohužel, zatím je opatření ve fázi schvalování a již se proti němu odvolaly některé „potenciálně“ ohrožené subjekty. Znovu zdůrazňujeme, že hlavním cílem je všemi prostředky donutit kamiony zůstat na dálnici, kam dle našeho názoru patří. O dalším vývoji budete samozřejmě informováni.

Volte č. 5 - NEZÁVISLÍ KANDIDÁTI RUDNÁ